Oppdal kulturhus

Kunde:

B&B Entreprenør AS / Oppdal Kommune

-

Sted:

Oppdal

-

Tidsrom:

2005-2007

-

Status:

Ferdigstilt

-

Foto:

Arne Pedersen

-

Faggruppe:

Arkitektur / Interiør / Landskap

Oppdal kulturhus ble vunnet som en totalentreprisekonkurranse og samarbeid med Reinertsen Engineering AS og Børset og Bjerkset Entreprenør AS som totalentreprenør.

tegn_3 (utført som Selberg Arkitektkontor AS) er ansvarlig for arkitektur, interiør og landskap. Prosjektet ble konkurransens vinner gjennom å utvikle et arealeffektivt konsept med en økonomi som kunne finansieres innenfor kommunens rammer samtidig som prosjektet til det fulle svarer på kravet om en god og tidløs arkitektur.

Hovedgrep: Oppdal kulturhus utgjør et møte mellom eksisterende samfunnshus og nye funksjoner. Utfordringen i utviklingen av Oppdal kulturhus lå derfor i å skape optimale løsninger i møtet mellom eksiterende (ca 3000 m2) og nytt (ca 4500 m2). Den overordnede intensjonen for kulturhuset er å skape et helhetlig uttrykk gjennom en sammenfletting av historien mellom nye og eksisterende konstruksjoner og materialer.

Eksisterende funksjoner som ble forbedret og utviklet: Gymsal med garderober, kulturskole (musikk og formgivning), ny plassering av bibliotek, rehabilitering av basseng og tilhørende garderobeanlegg.

Nye funksjoner: Vestibyle, konsertsal med sidescener, regulerbart sitteamfi og fast sidegalleri for 560 personer, utvidelse av basseng med nye arealer for velvære og lek, galleri for billedkunst, kino (120 personer), felles billett- og cafefunksjon, utleiekjøkken i forbindelse med leie av lokaler, felles administrasjon, kulturskole og kulturhusadministrasjon