Kontorbygg Trosvik

Kunde:

Bridge Eiendom

-

Sted:

Brevik, Porsgrunn

-

Tidsrom:

2007-2008

-

Status:

Ferdigstilt

-

Faggruppe:

Arkitektur / Interiør

Prosjektet er et treetasjers moderne kontorbygg i Trosvik næringspark i Brevik.

Bygget huser kunnskapsbedrifter innen maritim tekonologi med omtrent 110 kontorarbeidsplasser i tillegg  til operasjonssentre for fjernovervåkning av skip. Det er lagt vekt på de ansattes velvære og det finnes eget trimrom med badstu for kvinner og menn. Kantine, felles bar og flere tekjøkken sørger for møtesteder for byggets ansatte.

Et langstrakt hovedvolum over 2 etasjer er skåret ned i kaikanten. Kun glassfasaden mot fjorden og deler av sidefasadene er synlige. Utsikten og nærheten til Grenlandsfjorden med sin travle skipstrafikk er formidabel. På bakkenivå over krager et mindre volum ut over fjorden med inngangspartiet og fellesfunksjoner som kantine og møterom. Byggets adkomst ligger i en visuell og funksjonell forbindelse fra en vernet stasjonspark, via adkomstrampa, inngangsparti og gjennom bygget ut mot fjorden. Det har vært en målsetning å beholde litt av den industrielle estetikken som ligger i omkringliggende verftsbygninger, og samtidig tydeliggjøre at bygget er et tidsmessig kontorbygg. Byggets to nederste etasjer er kledd i antrasittgrå sinusbølgede aluminiumskledning, mens volumet over er kledd med lysere grå aluminiumsplater. Automatisk styrt solavskjerming med motorstyrte lameller sørger for optimalt arbeidslys og hindrer overoppheting. En varmepumpe henter ut varme fra Grenlandsfjorden og bidrar til kjøling på varme dager.

I tillegg til arkitekturprosjektering har tegn_3 stått for interiørarbeid i samarbeid med Studio Morten Kaels Interiørarkitekter MNIL. Areal ca 4050 m2 BTA.