Cafè Victoria / Ringve Museum

Kunde:

Ringve Museum

-

Sted:

Trondheim

-

Areal:

200m2

-

Tidsrom:

2015

-

Foto:

Anniken Zahl Furunes

-

Faggruppe:

Interiør

Cafè Victoria og Victoriasalen er et kombinert cafè-, konferanse- og selskapslokale på Ringve Museum, rett ved Ringve botaniske hage. Cafèen ligger i det gamle fjøset på den erverdige gården med den vakre hagen. Konseptet for utformingen av cafèen er å binde Musikkmuseet sammen med den botaniske hagen, da de vil huse gjester fra begge attraksjoner.

I tillegg til vanlig cafèdrift inneholder lokalet også et avskjermet konferanse-og selskapsrom for 42-92 personer. Deltakere på konferanse kan trakteres i cafèen samtidig som vanlig càfèdrift pågår. Rommet er avdelt fra resten av cafèen med mobilvegger. Når veggen åpnes kan lokalet brukes som festsal til 150 personer.

Møbleringen er planlagt ut fra at minst mulig trenges å flyttes mellom ved forskjellig bruk. Ved full festsal er det kun noen ekstra bord og stoler som settes inn. Cafèdisken blir da brukt som bar, og sofagrupper som lounge. Det er en variert møblering med små og større sittegrupper, som langbord med spisestoler, fleksible småbord med sofabenker og loungestol, peis med gyngestoler og små sittegrupper med loungestoler.

Viktige elementer i lokalet er levende planter og plantevegger. På veggene er det lydplater med detaljbilder av planter fra den botaniske hagen, samt bilder fra Ringves historie og den legendariske husfruen som lokalet er oppkalt etter.